00- آموزش جامع (نصب ویندوز ، راه اندازی سرویس ها و نرم افزارهای اولیه)

در صورتیکه قصد نصب سیستم عامل ویندوز  و سرویس های مورد نیاز را برروی سرور اختصاصی مجازی خود دارید ، این راهنما مناسب شماست. همچنین باید دقت نمایید که تمامی سرورهای اختصاصی مجازی در ایران هاست به صورت Self-manage ارایه می شوند، یعنی بخش پشتیبانی ایران هاست به جز موارد قطعی و از دست خارج شدن سرور، مسئولیتی جهت نصب و تنظیم سرویس ها و وب سایت شما ندارد (مگر در مواردی که مدیریت سرویس خود را به ایران هاست سپرده باشید)، لذا تهیه این سرویس به افرادی توصیه می شود که تسلط نسبی به تنظیمات سرور و  راه اندازی وب سایت را دارا می باشند، گرچه در این راهنما سعی شده تا نحوه راه اندازی اکثر سرویس های موردنیاز برای لود شدن یک وب سایت به صورت قدم به قدم توضیح داده شود، اما مسئولیت رفع مشکلات احتمالی در حین این اقدامات بر عهده  شما کاربر  گرامی خواهد بود .

قابلذکر است که امکان درخواست برای نصب و راه اندازی اولیه سرویس های مورد نیاز (بادریافت هزینه مجزا ) و  پلانهایی جهت مدیریت سرورها از سمت ایران هاست وجود دارد که در این زمینه می توانید از بخش  فروش اطلاعات لازم را کسب نمایید.

از دیگر نکات حائز اهمیت قبل از انتخاب سرور مجازی اختصاصی، عدم امکان نصب نرم افزارهای لایسنس دار بر روی سرور می باشد. همچنین تمامی کاربران موظف به رعایت قوانین کپی رایت می باشند.

راه اندازی اولیه :

پس انتخاب و خرید پلان VDS مورد نظر ، ایمیلی مبنی بر اطلاعات لازم برای ورود به  کنترپنل WSP  برای ایمیل آدرس شما ارسال خواهد شد. با استفاده از آن به کنترل پنل WSP وارد شده و سپس با استفاده از راهنمای موجود در این لینک نسبت به ساخت سرور مجازی خود اقدام نمایید.

 

پس از ایجاد سرور مجازی خود، می توانید اطلاعات مربوط به آن از قبیل IP آدرس ، یوزرنیم وپسورد ریموت را از طریق کنترل پنل مشاهده نمایید. ابزارهای مدیریتی دیگر نیز مانند تهیه Snapshot از سرور، روشن و خاموش نمودن آن یا حذف کلی سرور در کنترل پنل وجود دارند که جهت آشنایی و مشاهده راهنمای استفاده از آن ها می توانید به این لینک مراجعه نمایید.

 

ثبت NS و اتصال دامنه به سرور :

برای اینکه بتوانید دامنه یا دامنه های خود را به سرور مربوطه متصل نمایید. باید دو Name server برای دامین اصلی خود و با IP سرور مربوطه به ثبت برسانید. (برای آشنایی با مفهوم Name server بر روی این لینک کلیک کنید.)

برای آشنایی با ثبت NS اختصاصی می توانید از این راهنما استفاده نمایید.

Name server ها معمولا به قالب ns1.yourdomain و ns2.yourdomain هستند که البته شما می توانید به دلخواه خود بخش ابتدایی آن ها را انتخاب نمایید (مانند ns20 , dns5 و ...)
در صورتی که دامین خود را از ایران هاست تهیه نمودید، کافیست تا از طریق این راهنما، یک تیکت به بخش خدمات دامین ارسال نموده و درخواست ثبت NS های دلخواه خود را ارسال نمایید. (حتما در تیکت مربوطه آی پی سرور ، نیم سرورهای مورد نظر  و نوع سرویس مجازی خود را ذکر نمایید)

درخواست ثبت NS شما می تواند مانند متن زیر باشد :

"درخواست ثبت NS های زیر برای دامنه yourdomain.com را دارم."

Ns1.yourdomain

Ns2.yourdomain

IP address : "Your IP Address"

سرویس : VDS-3

توجه فرمایید که به جای yourdomain  نام دامنه اصلی و به جای Your IP address، آدرس IPسرور و در بخش سرویس نوع سرویس خود  را وارد نمایید.

پس از انجام مراحل فوق و ثبت NS ها، می توانید آن ها را بر روی دامنه  یا دامنههای مورد نظر خود تنظیم نمایید.

البته دقت فرمایید که این کار صرفا به معنای متصل شدن دامنه به سرور شما نمی باشد، و برای هر یک از دامنه هایی که قصد اتصال آن را دارید، باید در DNS سرور خود یک Zone ایجاد نمایید که نحوه انجام این کار در ادامه این راهنما موجود می باشد.

 

نحوه ریموت به سرور :

اکنون که سرور خود را با موفقیت ایجاد کرده و اطلاعات مهم آن از جمله IP و یوزرنیم و پسورد ریموت را بدر اختیار دارید قادر خواهید بود از سیستم خود به سرور مربوطه از طریق ارتباط Remote desktop متصل شوید. جهت مشاهده راهنمای این کار به این لینک مراجعه نمایید.

 

فعال سازی لایسنس :

پس از نصب ویندوز بر روی سرور، لایسنس ویندوز شما به صورت 30 روزه فعال می باشد و پس از گذشت 30 روز منقضی شده و سرور شما به صورت خودکار خاموش می گردد.
از طریق این راهنما می توانید لایسنس ویندوز خود را به مدت 180 روز فعال نمایید. برای فعال سازی لایسنس به صورت دایمی
نیز  می باید  پس از فعالسازی 180 روزه لایسنس ویندوز ،درخواست خود را با ذکر آی پی سرور ، نام کاربری و رمز عبور مربوط به ریموت به سرور و اعلام درخواست فعالسازی دائم ویندوز ، از طریق تیکت به بخش پشتیبانی ارسال نمایید. (قابل ذکر است که فعال سازی لایسنس دائمی ممکن است تا 5 روز کاری به طول بیانجامد.)

 

نصب DNS بر روی سرور:

بعد از انجام مراحل فوق، باید ابتدا سرویس DNS را بر روی سرور خود نصب نمایید تا قادر باشید وب سایت خود بر روی سرور را با وارد کردن نام دامنه باز نمایید. در صورت عدم نصب یا تنظیم نادرست سرویس DNS سایت شما فقط با IP لود خواهد شد.

این راهنما نحوه نصب و تنظیمات DNS را به صورت کامل شرح داده است. در صورتی که مایلید تا با نصب کنترل پنل WSP یا کنترل پنل های مشابه، مدیریت سایت خود را از طریق آن انجام دهید، نیازی به انجام تنظیمات پس از نصب DNS وجود ندارد.

 

دقت نمایید که پس از نصب DNS سرور خود حتما قابلیت DNS recursion را غیر فعال نمایید، در غیر این صورت سرور شما در ریسک حملاتی قرار می گیرد که در نهایت منجر به قطعی سرور از سمت دیتاسنتر می گردد. برای انجام این کار به روش توضیح داده شده در این لینک عمل نمایید.

 

قابل ذکر است که انجام اینکار حتی در صورت نصب WSP نیز ضروری است.

نصب Dot Net Framework

فریم ورک دات نت یکی از پیش نیازهای اصلی برای نصب نرم افزارهایی مانند کنترل پنل  Solid CP ، دیتابیس SQL Server  و میزبانی سایت های مبتنی بر دات نت می باشد. جهت نصب آن می توانید با استفاده از راهنمای موجود در این لینک اقدام فرمایید.

 

 

نصب IIS و FTP

یکی از ملزومات راه اندازی سایت بر روی یک سرور، سرویس Internet Information Service یا IIS می باشد. در صورتی که سیستم عامل ویندوز سرور 2008 R2 را نصب نمودید، می توانید از IIS  نسخه 7.5  و در صورت نصب سیستم عامل ویندوز سرور 2012 نیز میتوانید از IIS نسخه 8 استفاده نمایید.

یکی ازسرویس های همراه با IIS، سرویس FTP می باشد که برای انتقال فایل ها در سطح اینترنت استفاده می گردد. قائدتا برای آپلود فایل های وب سایت و محتویات آن در آینده به این سرویس نیاز خواهید داشت.

این لینک راهنمای نصب و تنظیم هریک از سرویس های IIS و FTP می باشد.

قابل ذکر است در صورت تمایل به نصب کنترل پنل  Solid CP نیازی به اعمال تنظیمات IIS پس از نصب نخواهید داشت.

 

نصب دیتابیس SQL Server Express

در صورت تمایل به نصب کنترل پنل WSP و یا استفاده از دیتابیس در وب سایت خود باید نرم افزار دیتابیس SQL Server را نیز در سرور خود نصب نمایید. لطفا توجه فرمایید به دلیل قوانین کپی رایت امکان نصب نسخه های Enterprise دیتابیس SQL Server بر روی سرور وجود ندارد. به همین دلیل باید نسخه Express دیتابیس SQL Server نصب نمایید که البته در راهنمای موجود در این لینک نحوه نصب نرم افزار SQL Server 2008 R2 Express آموزش داده شده است.

با نصب SQL Server Express، شما تمامی پیش نیازهای لازم برای نصب  Solid CP، میل سرور Smartermail یا راه اندازی یک سایت مبتنی بر دات نت و دیتابیس SQL Server را در سرور خود دارید. لذا در صورت عدم نیاز به زبان PHP میتوانید مستقیما به راهنمای نصب  Solid CP یا Smartermail مراجعه نمایید.

نصب PHP

جهت نصب کامپایلر زبان PHP و فراهم شدن امکان میزبانی سایت های مبتنی بر PHP در سرور خود، مطابق راهنمای موجود در این لینک عمل نمایید.

 

نصب میل سرور Smartermail

در صورت تمایل به نصب میل سرور و فراهم شدن امکان ارسال و دریافت ایمیل در سرور خود، می توانید نسبت به نصب یکی از نرم افزارهای میل سرور رایگان موجود در اینترنت اقدام نمایید. قابل ذکر است که میل سرور ها برای کارکرد صحیح نیاز به منابع کافی از RAM و CPU سرور دارند. لذا در صورتیکه VDS شمااز پلان های 2 یا 3 می باشد، نصب میل سرور توصیه نمی شود.

در این راهنما، نحوه نصب میل سرور Smartermail نسخه رایگان (با امکان میزبانی ایمیل برای یک دامین ) وجود دارد.

 

نصب : کنترل پنل  Solid CP

کنترل پنل های متعددی در فضای اینترنت برای مدیریت آسان تر وب سایت ها وجود دارند. قابل ذکر است که الزامی به استفاده از یک کنترل پنل وجود ندارد، اما نصب آن میتواند منجر به سهولت مدیریت منابع سرور و وب سایت کمک شایانی نماید. کنترل پنل   Solid CP یکی از کنترل پنل های رایگان و در عین حال قدرتمند مبتنی بر ویندوز می باشد که در این لینک نحوه نصب آن را شرح داده ایم.

 

تنظیم کنترل پنل  Solid CP با سرویس های نصب شده

پس از نصب کنترل پنل  Solid CP ، شما باید هریک ازسرویس های خود را در آن تنظیم نمایید، تا هماهنگی لازم بین کنترل پنل و این سرویس ایجاد شود و قادر باشید مدیریت همگی سرویس ها را به صورت مرکزی از کنترل پنل انجام دهید. در ادامه برای مشاهده راهنمای تنظیم هریک از سرویس ها در Website بر روی لینک مرتبط با آن کلیک نمایید.

راهنمای تنظیم SQL Server 2008 با کنترل پنل

راهنمای تنظیم Smarter mail  با کنترل پنل

راهنمای تنظیم دیتابیس MySQL با کنترل پنل

 

بازخورد

اموزش بسیار جامع و مفیدی بود. با تشکر از همه پشتیبانان عزیز
hadi abyaznezhad (5/1/2019 در 10:02 AM)
با تشکر از شما
نیما حسن زاده (5/4/2019 در 6:35 PM)