مقدمه :
این مقاله راهنمایی جامع از مراحل لازم جهت راه اندازی یک وب سایت از ابتدایی ترین نقطه یعنی تنظیم NS ها بر روی دامین تا آپلود فایل ها، ایجاد دیتابیس و انجام سایر تنظیمات تخصصی و فنی را ارایه میدهد. قابل ذکر است که این راهنما مراحل پس از خرید دامین و سرویس میزبانی را شرح می دهد، لذا شما برای انجام تمامی مراحل ذکر شده در این راهنما نیازمند دارا بودن دامین و سرویس میزبانی هستید. بنابراین در صورتی که هنوز هر یک از سرویس های مورد نیاز خود را تهیه نکرده اید، لطفا به راهنمای قبل از خرید برای آشنایی با نحوه خرید آن ها مراجعه فرمایید.
فهرست مطالب موجود در این مقاله به شرح ذیل می باشد :
- نحوه اتصال دامین به سرویس میزبانی
- آپلود فایل های وب سایت
- ساخت دیتابیس
- تنظیمات وب سایت
- ایجاد ایمیل اکانت و تنظیمات outlook
1 – نحوه اتصال دامین به سرویس میزبانی
(مفهوم NS و نحوه تنظیم آن بر روی دامین )
اولین قدم برای راه اندازی یک وب سایت، انتخاب نامی مناسب برای آن است. انتخاب نام دامین باید متناسب با ماهیت کار شما بوده و به عنوان نشان تجاری مناسبی برای شرکت یا سازمان شما به شمار رود. (برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه انتخاب نام دامین مناسب به راهنمای قبل از خرید مراجعه فرمایید.)
قابل ذکر است ، با وجود اینکه نام دامنه از اهمیت بالایی برخوردار است، اما باید توجه داشت که تهیه یک دامین به تنهایی به منزله دارا بودن یک وب سایت نمی باشد. زیرا دامین تنها به معنای یک نام تجاری برای ورود به وب سایت بوده و بدون اتصال آن به فضایی از یک سرور که میزبان فایل های و محتوای وب سایت شما باشد، متاسفانه شما قادر به مدیریت هیچ وب سایتی را نخواهید داشت. بنابراین برای دارا بودن یک وب سایت کامل، نیاز به تهیه یک دامین و یک سرویس میزبانی مناسب می باشید. پس از تهیه این دو سرویس، باید ترتیبی اتخاذ کنید تا زمانی که یک کاربر نام دامین شما را در مرورگر اینترنت خود وارد نمود، به سرور میزبان وب سایت شما هدایت شده و محتویات آن را نمایش دهد. در غیر این صورت، کاربران مجبورند تا وب سایت شما را از طریق آدرس IP آن که یک مقدار عددی است (و به خاطر سپاردن آن بسیار مشکل است) مشاهده نمایند.
اتصال یک دامین با سرور میزبان آن از طریق Name Server ها صورت می گیرد.Name Server ها قسمت بنیادی Domain Name System (DNS ) می باشند. وب سایتها با استفاده از نام سرورها امکان استفاده از Domain Name ها را به جای آی پی آدرس ها ( که بخاطر سپردن آنها بسیار دشوار است ) می دهند.
برای آگاهی از Name Server های ست شده بر روی یک دامین می توان از ابزارهای Whois Lookup استفاده نمود.
برای هر دامین در هنگام ثبت باید حداقل دوName Server تنظیم گردد. این نام سرورها به طور معمول به صورتns1.servername , ns2.servername می باشند که به جای server name نام سرور مربوطه قرار خواهد گرفت. اولین نام سرور به عنوانprimary و دومی به عنوان بک آپ نام سرور اولی (زمانیکه اولین نام سرور در دسترس نباشد) قرار می گیرد.
به طور کلی ارتباط بین دامین و هاست توسطname server صورت می پذیرد.
به عنوان مثال با وارد نمودن نام دامین www.iranhost.com در مرورگر( با توجه به اینکه DNS های این دامین رویns1.iranhost.com, ns2.iranhost.com ست شده است) درخواست مربوطه بهDNS سرورهای اشاره شده ارسال و از طریق رکوردwww ( موجود درzone مربوط به iranhost.com ) آی پی وب سایت ایران هاست یافت خواهد شد و با ارسال درخواست به وب سرور مربوطه ، سایت (در صورتیکه مشکلی وجود نداشته باشد ) لود خواهد شد.
به زبان ساده تر با تنظیم NS ها بر روی یک دامین، میتوانید آن را (دامنه مربوطه) به سرویس میزبانی مربوطه متصل نمایید.
الف- در صورتیکه دامین خود را از ایران هاست تهیه نموده اید می توانید از طریق دستورالعمل ذیل نسبت به تغییر DNS های دامین خود اقدام نمایید :
جهت تغییر ns ابتدا از طریق آدرس http://www.iranhost.com/Client/login.aspx وارد پرتال کاربران شده و از قسمت سرویس ها -> دامین ها را انتخاب نمایید.
سپس گزینه "تغییر ns " (آیکون کره ی زمین آبی رنگ روی پایه مشکی) را انتخاب کنید.
با انتخاب گزینه تغییر DNS پنجره ای مانند تصویر زیر به نمایش در خواهد آمد. پس از وارد نمودن ns های مورد نظر در فیلدهای موجود، گزینه تغییرDNS را کلیک نمایید . در این قسمت امکان استفاده از IP به جای نام در قسمت DNS وجود ندارد.
تغییر DNS حداکثر حدود 24 ساعت به طول می انجامد. ولی بسته به تنظیمات cache سرویس دهنده اینترنت شما ممکن است این زمان تا 72 ساعت نیز افزوده شود.
چنانچه از مسیرهای ذکر شده قادر به تغییر ns نمی باشید ، درخواست خود را شامل نام دامین و نام DNS ها، از تیکتینگ سرویس به دپارتمان خدمات دامین ارسال نمایید.
جهت استفاده از تیکتینگ سرویس ایران هاست، وارد پرتال پشتیبانی به آدرس http://support.iranhost.com/Main/Default.aspx شده (شما می توانید مستقیما با ورود به پرتال کاربران از قسمت "پشتیبانی" وارد پرتال پشتیبانی شوید) و سپس نام کاربری و رمز عبور پرتال کاربران خود را وارد نمایید . پس از ورود بر روی گزینه "ثبت تیکت" (منوی سمت راست) کلیک نموده و با انتخاب "دپارتمان خدمات دامین" درخواست خود را ارسال کنید .
ب- در صورتیکه دامین شما در ایران هاست ثبت نشده است به موارد ذیل توجه فرمایید:
- چنانچه دسترسی های لازم جهت تغییر DNS را دارید، لطفا متناسب با سرویس تهیه شده DNSهای دامین خود را تغییر دهید.
- چنانچه دسترسی لازم در این مورد را ندارید، از شرکت ثبت کننده دامین درخواست نمایید تا این تغییرات را اعمال نمایند.
آدرس DNS ها جهت تنظیم شدن دامنه روی سرویس های ایران هاست :
سرویس های میزبانی کانادا :
Ns81.iranhost.com
Ns82.iranhost.com
سرویس های میزبانی داخل ایران :
Irns1.iranhost.com
Irns2.iranhost.com
2 – آپلود فایل های وب سایت
پس از تهیه سرویس میزبانی و دامین، اینک باید با اتصال به کنترل پنل میزبانی، نسبت به آپلود و بار گذاری فایل های وب سایت خود بر روی سرور اقدام نمایید. در تمامی سرویس های میزبانی ایران هاست از طریق آدرس cp.yourdomainname (به جای yourdomainname باید نام دامین خود را وارد نمایید.) می توانید به کنترل پنل هاست خود متصل شوید. در صورتیکه از طریق آدرس فوق (به دلیل ست نشدن NS ها برروی دامین) قادر به دسترسی به کنترل پنل خود نمی باشید، میتوانید از آدرسwsp.iranhost.com برای سرویس های کانادا، و آدرس ircp.iranhost.com برای سرویس های میزبانی داخل ایران و آدرس solidcp.iranhost.com جهت اتصال به کنترل پنل خود استفاده نمایید.
: قابل ذکر است در صورتیکه برای طراحی وب سایت خود، قصد استفاده از نرم افزارهای مدیریت محتوا (نظیر Wordpress یا Joomla و یا ... ) را دارید از مطالعه بخش های 2 و 3 این مقاله صرف نظر نموده و به لینک ذیل مراجعه فرمایید :
http://support.iranhost.com/KB/c63/cms.aspx
پس از اتصال به کنترل پنل باید نسبت به ساخت اکانت FTP اقدام نموده تا با استفاده از آن بتوانید به FTP وب سایت خود متصل شده و فایل های مورد نظرتان را آپلود نمایید.
و در صورتی که از سرویس های 2008 و 2012 میزبانی داخل ایران و کانادا و کنترل پنل WSP استفاده می کنید، جهت مشاهده راهنمای ساخت اکانت FTP به لینک زیر مراجعه نمایید.
http://support.iranhost.com/KB/a386/ftp.aspx
قابل ذکر است که در سرویس های 2008 و 2012 میزبانی داخل ایران وکانادا می توانید با استفاده از قابلیت File manager بدون ساختن اکانت FTP هم نسبت به آپلود فایل های مورد نظر اقدام نمایید. جهت مشاهده چگونگی انجام این کار به آدرس زیر مراجعه نمایید .
http://support.iranhost.com/KB/a498/article.aspx
پس از ساخت اکانت FTP می توانید با استفاده از نرم افزارهای کلاینت FTP مانند FileZilla، CuteFTP یا وب سایت هایی مانند net2ftp.com به FTP سرور سرویس خود متصل شده و فایل های مورد نظر خود را آپلود نمایید. (لطفا دقت نمایید که برای استفاده از FTP یا نرم افزارهای FTP باید پورت 21 کامپیوتر یا شبکه محلی شما باز باشد، در غیر این صورت امکان برقراری ارتباط با سرور از طریق نرم افزار های مذکور امکان پذیر نمی باشد لذا می توانید از وب سایت Net2ftp به عنوان جایگزین برای انجام این کار استفاده کنید. )
راهنمای تصویری چگونگی استفاده از هریک از نرم افزارهای FileZilla، CuteFTP و وب سایت Net2ftp.com در لینک های زیر موجود می باشد :
CuteFTP : http://support.iranhost.com/KB/a450/cuteftp.aspx
FileZilla : http://support.iranhost.com/KB/a449/filezilla.aspx
Net2ftp : http://support.iranhost.com/KB/a445/net2ftpcom.aspx
توجه فرمایید که فایل های شما حتما باید در داخل پوشه wwwroot واقع در پوشه ای با نام دامین شما قرار گیرند در غیر این صورت وب سایت شما لود نخواهد شد.
3 - ساخت دیتابیس
در صورتیکه وب سایت شما دارای دیتابیس می باشد، می توانید از این مرحله را مطالعه فرمایید، در این غیر این صورت به مرحله بعدی مراجعه فرمایید.
پس از آپلود فایل های خود از روش های مذکور، در صورتی که وب سایت شما برای ذخیره اطلاعات خود از یکی از دیتابیس های MySQL یا MSSQL استفاده می کند، باید ابتدا از دیتابیس مربوطه در سیستم لوکال خود بک آپ گرفته و فایل آن را به زیپ تبدیل نمایید. سپس از طریق روش های زیر باید یک دیتابیس در سرویس میزبانی خود بر روی سرور ایجاد کرده و فایل بک آپ از قبل تهیه شده خود را بر روی آن ریستور نمایید.
رای مشاهده نحوه ساخت دیتابیس و حساب کاربری آن در سرویس های 2008 و 2012 میزبانی داخل ایران وکانادا به لینک های زیر مراجعه نمایید.
دیتابیس های MySQL : http://support.iranhost.com/KB/a458/article.aspx
دیتابیس های MSSQL : http://support.iranhost.com/KB/a422/article.aspx
پس از ایجاد دیتابیس و حساب کاربری مربوطه باید با توجه به نوع دیتابیس خود وارد Sqladmin یا PHPMyadmin شده و بک آپ از قبل تهیه شده خود را بر روی آن ریستور نمایید.
جهت مشاهده نحوه ریستور نمودن هر یک از دیتابیس های مربوطه به لینک های زیر مراجعه نمایید :
دیتابیس های MSSQL : http://support.iranhost.com/KB/a424/article.aspx
دیتابیس های MySQL : http://support.iranhost.com/KB/a433/import.aspx
پس از ریستور نمودن بک آپ دیتابیس خود بر روی دیتابیس موجود در دیتابیس سرور ایران هاست باید تنظیمات ارتباطی وب سایت با دیتابیس را از طریق Connection String مربوطه انجام دهید. توجه فرمایید که آدرس سرور دیتابیس در Connection string هیچ گاه نباید بر روی localhost قرار گیرد و به جای آن باید آدرس IP سرور دیتابیس خود را قرار دهید. جهت مشاهده چگونگی یافتن آدرس IP دیتابیس سرور در هریک از سرویس ها به لینک های زیر مراجعه نمایید:
سرویس های 2008 و 2012 میزبانی داخل ایران وکانادا :
دیتابیس های MySQL : http://support.iranhost.com/KB/a514/article.aspx
دیتابیس های MSSQL : http://support.iranhost.com/KB/a511/article.aspx
4 – تنظیمات وب سایت
پس از آپلود فایل ها و ریستور نمودن دیتابیس بر روی سرور باید تنظیمات مربوط به وب سایت خود را انجام دهید. تنظیماتی مانند تعیین نمودن اولیت فایل های اجرایی در زمان لود شدن سایت، نسخه مورد استفاده دات نت یا PHP در وب سایت از طریق قسمت Website setting قابل دسترسی می باشند.
و جهت مشاهده چگونگی تنظیم قابلیت های فوق درسرویس های 2008 و 2012 میزبانی داخل ایران وکانادا به لینک های زیر مراجعه نمایید :
http://support.iranhost.com/KB/c139/websites.aspx
http://support.iranhost.com/KB/a425/php-aspnet.aspx
5 – ایجاد ایمیل اکانت و تنظیمات Outlook
در تمامی سرویس های میزبانی ایران هاست می توانید از سرویس ایمیل با نام دامین خود استفاده نمایید. همچنین می توانید ایمیل اکانت های مورد نظر خود را ساخته و نسبت به ارسال و دریافت ایمیل ها از طریق Webmail یا نرم افزارهای کلاینت ایمیل مانند Outlook، اقدام نمایید.
در ابتدا باید اکانت های ایمیل مورد نظر خود را به نام های دلخواه در کنترل پنل میزبانی خود ایجاد نمایید.برای مشاهده چگونگی این کار در هریک از سرویس های 2003 ، 2008 و 2012 به لینک های زیر مراجعه فرمایید. (برای مشاهده چگونگی ایجاد ایمیل اکانت در سرویس های میزبانی داخلی ایران نیز می توانید به لینک راهنمای سرویس های کانادا مراجعه فرمایید.)
سرویس های 2008 و 2012 میزبانی داخل ایران وکانادا : http://support.iranhost.com/KB/a421/article.aspx
پس از ساخت ایمیل اکانت های مورد نظر از روش های فوق الذکر برای وارد شدن به میل باکس هریک از آن ها جهت چک کردن ایمیل های دریافتی و ارسال ایمیل ها می توانید به آدرس mail.yourdomainname (به جای yourdomainname باید نام دامین خود را وارد نمایید.) از طریق این آدرس به صفحه ورود به میل باکس مربوطه وارد خواهید شد. اکنون برای ورود به هریک از اکانت های خود باید نام کاربری و رمز عبور تعریف شده را وارد نمایید.
همچنین از طریق آدرس های زیر می توانید، راهنمای چگونگی ارسال و دریافت ایمیل ها را از طریق میل باکس Smarter Mail مطالعه فرمایید:
راهنمای دریافت ایمیل : http://support.iranhost.com/KB/a329/article.aspx
راهنمای ارسال ایمیل : http://support.iranhost.com/KB/a311/article.aspx
قابل ذکر است، در صورتیکه قصد ارسال ایمیل های خود را به زبان فارسی دارید، باید تنظیمات مشروح در لینک زیر را از ابتدا انجام دهید، در غیر این صورت تمامی کاراکترهای ایمیل شما که به زبان فارسی ارسال شده اند، در میل باکس گیرنده به صورت علامت سوال دیده خواهند شد.
http://support.iranhost.com/KB/a315/article.aspx
نرم افزار Smarter Mail دارای تنظیمات و قابلیت های پرکاربرد و زیادی مانند امکان تنظیم Auto Responder یا پاسخگویی خودکار برای ایمیل ها، امکان انتقال یا Forward ایمیل ها، امکان تنظیم Signature یا امضای الکترونیکی، قابلیت فیلتر کردن ایمیل ها (Content Filtering) و .... می باشد. جهت مشاهده راهنمای هریک از قابلیت های مذکور می توانید به لینک زیر مراجعه فرمایید.
http://support.iranhost.com/KB/c74/smarter-mail.aspx
جهت سهولت در بررسی و مدیریت ایمیل های خود، می توانید از نرم افزارهای کلاینت ایمیل مانند نسخه های 2003 و 2007 نرم افزار Outlook استفاده نمایید. برای اینکار باید ابتدا اکانت ایمیل مربوطه خود را بر روی این نرم افزارها تنظیم نمایید. برای مشاهده چگونگی انجام تنظیمات نسخه های مختلف Outlook، لطفا به لینک زیر مراجعه فرمایید.
http://support.iranhost.com/KB/c75/category.aspx
|