چگونه می توان تنظیمات لایه FTP در جوملا 3 را انجام داد؟

 

یکی از شایع ترین مشکلات در بین کاربران جوملا، نداشتن پرمشین کافی و یا تنظیم نبودن پرمیشن صحیح بر روی فایل ها و پوشه های کاربر جهت انتقال فایل، نصب و حذف افزونه ها و یا بروزرسانی این سیستم مدیریت محتوا می باشد.
همچنین به دلیل عدم آگاهی کافی برخی کاربران ، داشتن دسترسی غیر ضروری بروی برخی پوشه ها کاربر را دچار مخاطرات امنیتی زیادی می کند .
 
لایه FTP در جوملا برای حل این مشکلات طراحی شده است و با انجام تنظیمات صحیح این لایه ، مشکل کاربران جوملا در رابطه با عدم تنظیم صحیح سطح دسترسی پوشه ها رفع خواهد شد .
برای این منظور در دو قسمت ازجوملا می توان این لایه را تنظیم کرد:
  1. در هنگام نصب جوملا و در تنظیمات قبل از نصب
  2. بعد از نصب جوملا و در تنظیمات کلی سایت و یا تغییر در فایل  configuration.php
به دلیل ساده ماندن روند نصب جوملا برای کاربران ایران هاست، فعال سازی این لایه در مرحله پس از نصب توصیه می شود .
بعد از ورود به بخش مدیریت در جوملا از منوی سایت گزینه تنظیمات کلی را کلیک کنید .
 
 
 
 
نکته : برای اینکه بتوانیم تغییراتی که خواهیم داد ، ذخیره کنیم می بایست فایل configuration.php در ریشه جوملا را قابل ویرایش کنیم . برای این امر در صورت عدم قابل ویرایش بودن این فایل باید به فایل فوق دسترسیWrite از طریق کنترل پنل اعطا کنیم .
 
برای چگونگی اعطای این دسترسی در سرویس های 2008 و 2012  راهنمای زیر را مطالعه فرمایید :
 
 
و در سرویسهای 2003 راهنمای ذیل را مطالعه نمایید:
 
 
 
 
 
 
بعد از باز شدن صفحه تنظیمات کلی در بین تب های موجود سرور را انتخاب کنید هم اکنون شما تنظیمات مرتبط با لایه FTP    را مشاهده خواهید کرد . 
 
 
همانطور که در تصویر بالا مشاهده کردید تنظیمات مرتبط با لایه FTP شامل 6  قسمت می باشد که با شرح کامل در زیر به آنها خواهیم پرداخت . 

1-    فعال بودن FTP  : در صورتی که بخواهید لایه FTP  را فعال کنید می بایست این گزینه را بر روی بله قرار دهید . در صورتی که روی خیر باشد این لایه غیر فعال باقی خواهد ماند .

2-    هاست FTP : شاید یکی از مشکلات کاربران در تنظیم کردن این گزینه قرار دادن اطلاعات مرتبط با هاست FTP می باشد . عموما بر روی سرور های ایران هاست این گزینه را به صورت ftp.yourdomain  تنظیم می گردد .(در این بخش منظور از Yourdomain نام دامنه شما است .)

3-    پورت FTP : عموما پورت FTP بر روی پورت 21 تنظیم می گردد . 

4-    نام کاربری FTP : شاید یکی از مهترین بخش های تنظیمات FTP این گزینه می باشد .جهت قرار دادن اطلاعات صحیح این گزینه ابتدا از طریق کنترل پنل سایت خود یک اکانت FTP  بسازید .

برای چگونگی ایجاد اکانت FTP لطفا لینک های زیر را مطالعه فرمایید :

نحوه ساختن حساب کاربری FTP در سرویس های 2003 :
 
نحوه ساخت حساب کاربری FTP در سرویس های 2008 و 2012 :
 
توجه: در هنگام ساخت اکانت دسترسی یوزر را در قسمت Directory به صورت /Yourdomain/wwwroot تعریف نمایید.

5-      رمز عبور: FTP این رمز را هنگام ساخت اکانت FTP از طریق کنترل پنل هاست وارد کرده اید .
6-  ریشه FTP :    از آنجا که این مسیردهی در هنگام ساخت اکانت FTP تعریف شده است، این قسمت را خالی می گذاریم.

در انتها بر روی دکمه Save را کلیک می کنیم.
 
 
 
توجه : بعد از ذخیره اطلاعات لایه FTP باید پرمشین فایل configuration.php را که به Write تغییر داده بودید ، به حال اولیه خود یعنی Read باز گردانید. شما از این به بعد با همین پرمشین نیز می توانید تغییرات لازم را در تنظیمات کلی اعمال کرده و ذخیره کنید.

توجه : برای بررسی صحت تنظیمات FTP Layer بر روی CMS جوملا می بایست به مسیر فایل Configuration.php رفته و آن را با Notepad باز کنید .
اطلاعات باید مانند تصویر زیر در این قسمت قرار گرفته باشند.