OWA یک نرم افزار متن باز است که می توان از آن برای ایجاد گزارش و تحلیل بازدیدکنندگان ، بررسی و کنترل ترافیک وب سایت استفاده کرد. نمایش اطلاعات آماری در مورد میزان بازدید وب سایت،محل جغرافیای بازدیدکنندگان، نوع مرورگر و سیستم عامل آنها، میزان محبوبیت لینک ها و . . . نیز از جمله گزارشاتی هستند که این ابزار در اختیارتان قرارمی دهد. این ابزار را می توان با استفاده از API های PHP و Javascript به وب سایت ها اضافه نمود. علاوه بر این OWA امکان پشتیبانی از سیتم های مدیریت محتوایی چون Wordpress را نیز فراهم آورده است.
نصب Open Web Analytics
ابتدا آخرین نسخه OWA را از این لینک دانلود نمایید.
فایل ZIP دانلود شده را در پوشه wwwroot آپلود کنید. پس از اینکه فایل ZIP را از حالت فشرده خارج کردید نام پوشه extract شده را (Open-web-analytic) را به owa تغییر دهید. لازم به ذکر است تمام فایلهای این ابزار باید در پوشه owa تحت پوشه wwwroot قرار گرفته باشند.
برای راه اندازی OWA یک دیتابیس5 MySQL نیز مورد نیاز است. از طریق راهنماهای زیر یک دیتابیس برای owa ایجاد کنید:
با وارد کردن آدرس زیر در مرورگر مراحل نصب آغاز می شود :
در این مرحله صفحه نصب مربوط به OWA لود می گردد. با کلیک بر روی گزینه Let’s get started وارد بخش Configuration Settings می شوید. در این بخش اطلاعات مربوط به دیتابیس باید وارد گردد.
اطلاعات خواسته شده را بدین صورت وارد کنید :
URL of OWA : آدرس پوشه OWA است که بصورت خودکار آدرس پوشه owa در آن درج می شود.
Database Host: در این قسمت آدرس IP دیتابیس سرور باید درج شود.
Database Name : نام دیتابیسی است که در مرحله قبل آن را ساخته اید.
Database User : نام کاربری مربوط به دیتابیسی است که برای دسترسی به دیتابیس تعریف شده است.
Database Password رمز عبور مربوط به نام کاربری که برای این دیتابیس ایجاد شده است.
برای آگاهی از چگونگی یافتن آدرس IP سرور دیتابیس به لینک های راهنمای زیر رجوع کنید :
در صورتی که اطلاعات مربوط به دیتابیس به درستی وارد شده باشند با کلیک بر روی گزینه Continue وارد بخش بعدی نصب owa خواهید شد.
لازم به ذکر است در صورتی که اطلاعات دیتابیس درست نباشد، پیغام خطای زیر دریافت می شود.
پس از کلیک بر روی گزینه Continue ،در صفحه بعد در بخش Email Address آدرس ایمیل را وارد کرده و سپس در کادر Password رمزی برای ورود به بخش مدیریت OWA انتخاب کنید.
در صفحه بعد با کلیک بر روی گزینه Login and Generate a Site Tracker کدی در اختیار شما قرار می گیرد این کد را باید در صفحاتی قرار دهید که قصد دارید توسط Track شوند.
در حال حاضر شما در بخش مدیریت قرار دارید. OWA بر روی وب سایت نصب شده است.
برای بررسی میزان بازدید ها با استفاده از Javascript ، کد داده شده در بخش Javascript را در بخش HTML صفحه وب سایت خود قرار دهید. و یا برای استفاده از از کد PHP می توانید کد داده شده در بخش PHP را در اپلیکیشن PHP وب سایت خود قرار دهید.
بخش مدیریت :
در این بخش نام کاربری را Admin و در بخش Password رمزی که برای بخش مدیریت انتخاب کرده اید را وارد کنید.
در صفحه اول خلاصه ای از گزارش بازدیدکنندگان سایت را ملاحظه خواهید کرد. با کلیک بر روی گزینه View report جزییات بیشتری به شما نشان داده می شود.
در این بخش جزییات بسیاری را می توانید در رابطه با میزان ترافیک صفحات مختلف،نوع مرورگر کاربران،نمودارهای مربوط به بازدید سایت در تاریخ های مختلف و . . . را مشاهده کنید.در بخش ابزار سمت چپ قابل دستیابی هستند که در ذیل شرح داده شده اند :
Content : اطلاعات مربوط به صفحات بازدید شده، صفحاتی که بیشترین بازدید را داشتند، مقدار زمان بازدید، بازخورد بازدید کنندگان.
Visitors : در این بخش گزارشات کاملی در رابطه با بازدید کنندگان خواهید یافت. اطلاعاتی از قبیل، موقعیت جغرافیای بازدیدکنندگان،میزان وفاداری آنها، بازدید های مجدد، نوع سیستم عامل و مرورگر بازدیدکنندگان.
Traffics : در این بخش اطلاعاتی در خصوص دسته بندی تراکنش ها و ترافیک وب سایت به شما داده می شود. ضمن اینکه می توانید دریابید که وب سایت شما بصورت مستقیم بازدید شده و یا کاربر از طریق لینک دیگری و یا از طریق موتور جستجو به وب سایت شما هدایت شده است. در این بخش اطلاعاتی را در مورد بازدید ربات ها از وب سایت شما و میزان ترافیکی که مصرف کرده اند را نیز می توانید مشاهده کنید.
نصب Open Web Analytic در وردپرس
افزونه آن را می توانید از این لینک دریافت کنید. پس از نصب و فعال سازی OWAشروع به کار می کند.
نکاتی در مورد وردپرس :
پس از نصب این افزونه بیشتر قالب های استاندارد وردپرس به درستی کد های مورد نیاز را فراخوانی می کنند. اما در برخی موارد برای اینکه مطمئن شوید قالب سفارشی شما به درستی با این افزونه کار می کند، کد زیر را باید در فایلfooter.php مربوط به آن قالب قرار دهید. بدین منظور در پوشه wwwroot/wp-content/themes وارد پوشه قالب مورد نظر شده و فایل footer.php را جهت ویرایش باز کنید. سپس کد زیر را در بالای تگ </body> قرار دهید.
نکته دیگر اینکه اگر ویژگی WP-Cache بر روی وردپرس فعال باشد، ممکن است owa به درستی کار نکند.