راهنمای استفاده از ابزار تحلیل و آمارگیری Google Analytics

راهنمای استفاده از ابزار تحلیل و آمارگیری Google Analytics

ابزار آنالیز گوگل یکی از قدرتمندترین و محبوب ترین ابزارهای تحلیل وب سایت در دنیا می باشد.ابزار ارائه شده توسط کمپانی Google به نام Analytics  یک راهکار حرفه ای برای کنترل و مانیتور ترافیک وب سایت می باشد که به صورت رایگان انتشار داده شده و ابزارهای غنی و بسیار پرکاربردی را جهت کنترل ترافیک وب سایت و هم چنین جهت دادن به بازاریابی شما در اختیارتان قرار می دهد. در واقع با فعال نمودن کدهای مورد استفاده برای ردیابی در وب سایت خود، روبات های گوگل را قادر خواهید ساخت تا بتوانند تک به تک صفحات وب سایت شما را مشاهده کرده و تمامی اطلاعات لازم در مورد بازدیدکنندگان آن ها را در اختیارتان قرار دهند. با استفاده از گوگل آنالیزور، صفحاتی با کارایی پایین می توانند مشخص شوند، و نیز می توان مشخص کرد بازدید کنندگان از کجا می آیند و چه میزان زمان را در سایت گذرانده اند و موقعیت جغرافیایی آنها چه می باشد. همچنین با استفاده از ویژگیهای پیشرفته ای که این محصول ارائه می دهد، می توان بازدید کننده ها را به بخشهای مختلفی طبقه بندی کرد.

 
جهت ایجاد حساب کاربری در Google analytics الزاما بایستی دارای یک اکانت Gmail باشید.
در مرحله ی اول با وارد نمودن آدرس www.google.com/analytics در مرورگر خود وارد سایت مربوطه شوید (دسترسی به این آدرس با ip ایران امکان پذیر نمی باشد) . در صورتی که اگر پیش از ورود به اکانت Gmail وارد آدرس فوق شوید (و یا هنوز اکانتی نساخته باشید) ، با این صفحه ی زیر روبرو خواهید شد:
 
 
با انتخاب گزینه ی SIGN IN TO GOOGLE ANALYTICS و سپس وارد نمودن اطلاعات مربوط به اکانت Gmail خود به صفحه ی زیر هدایت خواهید شد:
 
 
در صفحه ی جاری با انتخاب گزینه ی Sing up وارد مراحل اصلی ایجاد حساب کاربری خواهید شد و در این مرحله بایستی در فیلد های موجود اطلاعات زیر را وارد نمایید :
Account Name: نام حساب کاربری خود
Website Name: نام وب سایت
Website URL: آدرس وب سایت (نام دامنه)
Industry Category: زمینه ی فعالیت وب سایت
Reporting Time Zone: منطقه ی زمانی
 
 
به صورت کلی اطلاعات جمع آوری و ذخیره شده توسط سرویس Google analytics به صورت خصوصی باقی خواهد ماند.اما در قسمت Data Sharing Setting می توانید مدیریتی بر روی نحوه ی به اشتراک گزاری اطلاعات مربوطه داشته باشید:
 
 
نهایتا با انتخاب گزینه ی Get Tracking ID و انتخاب گزینه ی Accept در قسمت شرایط خدمات سرویس مربوطه فعال می گردد.
 
 
در این مرحله شما Tracking ID و  Tracking Codeشما اراده خواهد شد . Tracking Code کدی است که بایستی در تمامی صفحاتی که قصد بررسی آمارهای آن را دارید ، قرار دهید.
ضمنا مطابق با پیشنهاد گوگل آنالیز می توانید در پوشه ی اصلی قالب وب سایت خود فایلی با نام analyticstracking.php ایجاد و Tracking Code را در این فایل قرار دهید قرار دهیدو سپس کد زیر را در قالب سایت و بعد از باز شدن تگ Body اضافه کنید :
<?php include_once("analyticstracking.php") ?>
البته در وب سایت هایی که به زبان html طراحی شده اند برای اینکه بتوانید آمار تمامی صفحات سایت را بدست آورید ، بایستی کد بالا را در تک تک صفحات کپی کنید.
 
 
نکته :جهت سهولت استفاده از این سرویس ،گوگل برای اکثریت نرم افزارهای مدیریت محتوا (CMS) افزونه ی مربوطه به سرویس analytics را منتشر کرده.بدین صورت که با نصب و فعال سازی این افزونه و وارد نمودن  Tracking Code(گاها  (Tracking IDدریافتی در قسمت مدیریت افزونه ، کد اسکریپتی مربوطه به فایل ها و صفحات مورد نیاز inject خواهد شد.
 
 
پس از فعال کردن Google Analytics در داشبوردتان، انواع مختلفی از اطلاعات را مشاهده خواهید کرد:
 
بازدیدهای جدید
 
یک بازدید کننده وب‌سایت شما می‌تواند چندین بار وب‌سایت را برای بازدید باز کنید. همه بازدیدها می‌توانند در یک روز انجام شوند یا طی چند روز، هفته یا ماه صورت بگیرند. به محض اینکه یک کاربر بازدیدی را به پایان برساند، فرصتی برای شروع بازدید جدیدی به وجود می‌آید، که با این معیار اندازه‌گیری در تمامی ۳۱ روز گذاشته ردگیری می‌شود.
 
بازدیدها از صفحه
 
بازدیدها از صفحه، نمونه‌ای از بارگیری یک صفحه توسط یک مرورگر می‌باشند. معیار بازدیدها از صفحه، تعداد کل صفحات مشاهده شده در ۳۱ روز گذشته است؛ همچنین بازدیدهای تکراری از یک صفحه واحد نیز شمارش می‌شوند.
 
بازدیدکنندگان متمایز
 
معیار بازیدکنندگان متمایز در Google Analytics می‌تواند به شما کمک کند تا از تعداد افرادی که در ۳۱ روز گذشته از وب‌سایت شما بازدید کرده‌اند، مطلع شوید.