بهینه سازی صفحات وب، یعنی شما در نتایج یک موتور جستجوی بزرگ، بیشترین امتیاز را داشته باشید. اهمیت این موضوع از آنجا ناشی می شود که اکثر مردم از موتورهای جستجو برای رسیدن به مطلب یا محصول مورد نظر خود استفاده می کنند. به عنوان مثال در گوگل و یاهو، اکثر مردم فقط به صفحه ی اول نتایج جستجو نگاه می کنند. بنابراین برای داشتن ترافیک بالا از طرف موتورهای جستجو، این مسأله مهم است که سایت شما در صفحه ی اول نتایج جستجو قرار گیرد .
علم بهینه سازی موتور جستجو، در مورد روشهای فنی مانند عنوان صفحه ی مناسب، تگ ها و متا تگ ها، کلمات کلیدی و عبارات کلیدی و توضیحات مناسب سایت و کلاً محتوایی که موتورهای جستجو دوست دارند، مطالعه می کند .
موتورهای جستجو صفحات وب را به وسیله نرم افزار خزندگی(Spyder)پیدا و فهرست بندی می کنند. متاسفانه تمام نرم افزارهای خزندگی یا روبات های جستجوگر یک جور کار نمی کنند. برای مثال اگر صفحه وب شما در یکی از موتورهای جستجو امتیاز بالایی داشته باشد، ممکن است در دیگر موتورها این چنین نباشد .
یکی از کارهایی که متخصصان بهینه سازی موتورهای جستجو انجام می دهند، پیگیری تمام تغییرات عملکرد داخل موتورهای جستجو است. بنابراین آنها می توانند صفحات وب را بر طبق این تغییرات بهینه سازی کنند. به علاوه آنها همراه با تغییرات موتورهای جستجوی مختلف، خود را تابع این موتورها قرار می دهند .
استانداردهای بهینه سازی در بازاریابی اینترنتی به
۱-طرزکار موتورهای جستجو ۲- موضوعات مد نظر کاربران اینترنت ۳- واژه های جستجو شده در موتورهای جستجو ۴ -موتورهای جستجوی مورد استفاده توسط بازدیدکنندگان، معطوف است .
در اینجا به اختصار برخی از تکنیک های SEO مورد اشاره قرار میگیرد:
الف-برچسب عنوان و برچسب متا (Title Tag and Meta Tag )
برچسب عنوان همانطور که از نامش پیداست، بیانگر نام وب سایت و برچسب متا نیز شامل کلیدواژه ها و توصیف وب سایت می باشد.
برچسب متا همان متنی است که موتور جستجو زیر هر لینک یافت شده قرار می دهد. این دو برچسب اساسی ترین موارد موثر در SEO هستند.
ب-برچسب سرفصل ها(Heading Tags )
طراحان سایت با رعایت برچسب گذاری سرفصل های اصلی و فرعی موجود در هر صفحه، به موتورهای جستجو در یافتن و درنتیجه ارتقا رتبه سایت کمک شایانی می کنند.
پ-برچسب جایگزین تصویر(Alt Attributes on Images )
این برچسب متنی است که توصیف مختصری درباره تصویر (در صورت عدم نمایش آن برای بازدیدکننده) در مرورگر نمایش می دهد. موتورهای جستجو درصورت ارایه این سرویس در سایت، رتبه سایت را ارتقا می دهند.
ت-توصیف عنوان لینک (Title Attributes on Links )
شاید شما نیز سایت هایی را دیده اید که هنگام کلیک روی لینکهای موجود در صفحات آن، توضیح مختصر و مفیدی ارایه می کنند. با فعالسازی این امکان نیز، رتبه وب سایت شما در موتورهای جستجو ارتقا می یابد.
ث-نقشه سایت (XML Sitemap )
نقشه سایت یک فایل XML است که موتورهای جستجو از آن برای لیست کردن صفحات وب سایت (و موضوعات آنها) استفاده می کنند. این نوع نقشه سایت نقش به سزایی در ارتقا رتبه موتورهای جستجو ایفا می کند.
ج-ابزار Webmaster گوگل
این ابزار ویژه در رتبه بندی جستجوی گوگل تاثیر بسزایی دارد و امکاناتی نظیر نقشه سایت، مدیریت دسترسی روبوت های موتور جستجو به بخشهای وب سایت و مدیریت SiteLink –که از امتیازات مهم این ابزار است- را در اختیار طراحان سایت قرار می دهد.