[root@iranhost ~]# yum update
گام دوم - ماژول امنیتی SELinux را غیر فعال کنید. جهت غیر فعال سازی فایل بدین منظور فایل /etc/sysconfig/selinux را ویرایش نمایید. جهت انجام این کار دستور زیر را اجرا نمایید.
[root@iranhost ~]# vi /etc/sysconfig/selinux
در فایل باز شده قسمت " SELINUX=permissive " را به عبارت زیر تغییر دهید:
SELINUX=disabled
برای ذخیره تغییرات بر دکمه Esc را بر روی کیبورد زده و دستور :wq را تایپ کنید.
گام سوم – با توجه به اینکه Cpanel با زبان Perl برنامه نویسی شده است. می بایست این مفسر را نصب کنید. بدین منظور دستور زیر را اجرا نمایید.
[root@iranhost]# sudo yum install perl
گام چهارم – برای Cpanel مهم است که سرور شما حتما یک دامنه معتبر (FQDN) برای Hostname سرور لینوکس خود داشته باشد. بدین منظور دستور زیر را اجرا کرده و به جای FQDN نام دامنه معتبر خود را وارد نمایید. (بهتر است که از یک ساب دامنه استفاده کنید.)
[root@iranhost]# hostname FQDN
همچنین می توانید این Hostname را به صورت موقت بر روی عبارت host.example.com قرار داده و در هنگام مراحل نصب نهایی مقدار را به دامنه مورد نظر خود تغییر دهید.
گام پنجم - همانطور که در بالا اعلام شد تعداد مراحل نصب Cpanel کم می باشد اما بسته به قدرت سخت افزاری سرور مراحل نصب زمان بر خواهد بود.با توجه به اینکه این امکان وجود دارد Session شما در SSH به صورت ناگهان به دلایل مختلف متوقف شود می بایست از نرم افزار Screen استفاده نمود. این نرم افزار یک پنجره جدید باز کرده و پردازش های محول شده را به صورت Background اجرا می کند. این امر بدان معنا می باشد که در صورت قطع شدن ارتباط همچنان پردازش های شروع شده ادامه خواهند داشت.
جهت نصب این نرم افزار دستور زیر را وارد کنید:
[root@iranhost]# sudo yum install screen wget
پس از اتمام گام های بالا می توانید مراحل نصب Cpanel را آغاز کنید. قبل از شروع نصب با استفاده از Screen یک پنجره جدید باز کنید.
در صفحه جدید دستور زیر را وارد نمایید تا بسته نرم افزاری Cpanel/WHM دانلود گردد.
[root@iranhost]# wget -N http://httpupdate.cPanel.net/latest
پس از اتمام دانلود فایل های مربوطه دستور زیر را برای شروع مراحل نصب اجرا کنید.
[root@iranhost]# sh latest
حال نصب نرم افزار آغاز شده است. با توجه به قدرت سخت افزار خریداری شده پس از چند ساعت مراحل نصب پایان خواهد یافت. در صورت نیاز می توانید با وارد کردن کلید ترکیبی Ctrl+A+D پنجره Screen را بسته و به صفحه اصلی SSH بروید. همچنین جهت متصل شدن به Screen نصب Cpanel دستور زیر را می توانید استفاده کنید.
[root@iranhost]# screen -r
پس از اتمام مراحل نصب می توانید از آدرس های زیر برای ورود به WHM و آغاز مراحل نهایی نصب اقدام نمایید:
http://[IP Address]:2086
Username: [yourusername]
Password: [yourpassword]
به جای [IP Address] می بایست از IP سرور لینوکس خود و به جای [yourusername] از نام کاربری تخصیص یافته که به صورت پیش فرض root می باشد استفاده نمایید. همچنین [yourpassword] رمزی می باشد که برای حساب کاربری خود تعریف کرده اید.
حال مراحل نهای نصب را آغاز کنید:
بر روی گزینه " Agree/Go to step 2" کلیک نمایید.
ایمیل جهت مدیریت سرور را وارد نمایید.
در گام بعد تنظیمات شبکه و اطلاعات مربوطه را تنظیم نمایید. Hostname که در بالا اشاره شد را می توانید اینجا وارد و یا تغییر دهید. به صورت مثال می توانید از 8.8.8.8 و 8.8.4.4 استفاده کنید. (برای اطلاع دقیق از DNS های مورد استفاده شبکه سرور خود با شرکت ارائه دهنده سرویس تماس حاصل فرمایید)
در این مرحله DNS سروری که مورد نظر شما است را نصب کنید. (پیشنهاد می شود از Bind استفاده نمایید)
در این مرحله DNS های اختصاصی که برای استفاده در سرور خود ثبت نموده اید را وارد نمایید.
در این مرحله FTP سرور مورد نظر خود را انتخاب کنید. (پیشنهاد می شود از Pure-FTPD استفاده نمایید)
در این مرحله Mail سرور مورد نظر خود را انتخاب کنید. (پیشنهاد می شود از Dovecot استفاده نمایید)
در این مرحله اگر می خواهید میزان حجم مصرفی کاربران Cpanel را کنترل کنید، گزینه "Use file system quotas" را انتخاب کنید. (در صورتیکه می خواهید از سرور خود به عنوان ارائه دهنده خدمات هاستینگ استفاده کنید پیشنهاد می شود این گزینه را انتخاب کنید)
در آخر بر روی "Finish setup Wizard" کلیک نمایید و مراحل نصب را به اتمام برسانید.
برای ورود به WHM برای مدیریت سرور و کنترپنل می توانید از آدرس زیر استفاده نمایید:
http://[IP Adress]:2086
برای ورود به کنترپنل Cpanel می توانید از آدرس زیر استفاده نمایید:
http://[IP Address]:2082
به جای [IP Address] می بایست از IP سرور لینوکسی خود استفاده کنید و در نام کاربری و رمز عبور همان اطلاعات ورودی به سرور شما وارد گردد. (به صورت پیش فرض نام کاربری root می باشد).