برخی اوقات ممکن است به علت تغییر برخی کدها در سایت شما یا حتی نصب یک افزونه پس از رفرش کردن صفحه اصلی سایت جوملایی خود با یک صفحه سفید مواجه شوید.
در این راهنما بنا داریم به شما نشان دهیم که چطور می توان علت مشکل را یافته و آن را برطرف نمود.
اولین چیزی که نیاز داریم این است که بدانیم مشکل از کجاست، در زیر گزینه برای یافتن علت مشکل ارائه می دهیم.
راهکار اول : تغییر Error reporting به maximum
وارد محیط مدیریت جوملا شده و در بخش Global Configuration گزینه Error reporting را بر روی Maximum قرار دهید.
در صورتی که به بخش مدیریت سایت جوملایی خود دسترسی ندارید می توانید این تغییر را به طور مستقیم و در فایل configuration.php خود اعمال نمایید. برای این کار تغییر زیر را اعمال نمایید:
public $error_reporting = 'development';
يا
public $error_reporting = 'maximum';
راهکار دوم : تغییر فایل در FTP
به اکانت FTP سایت جوملایی خود وارد شده ، فایل Index.php را در ریشه سایت خود یافته و آن را دانلود نمایید.
فایل را با یک ویرایشگر متنی به طور مثال notepad++ بازگشایی نموده و کد زیر را پس از خط اول این فایل قرار دهید:
ini_set('display_errors', TRUE); error_reporting(E_ALL);
پس از انجام یکی از مراحل فوق شما می بایست، اکنون خطاهایی در صفحه نخست سایت جوملایی خود مشاهده نمایید.
بعد از آنکه متوجه علت ایجاد مشکل در سایت خود شدید، زمان آنالیز آن فرا رسیده است، به احتمال زیاد شما خطاهایی همانند شکل زیر مشاهده خواهید کرد.
در این مثال مشکل از sh404SEF ناشی شده و مربوط به xmap می باشد. حتی اگر از متن خطا سر در نیاوردید، باز هم با احتمال بسیار بالا خواهید توانست حداقل نام فایل یا افزونه مشکل دار را در متن خطا بیابید.
اگر حتی نام افزونه را هم نتوانستید بیابید، احتمالا یک خطا مثل شکل زیر را مشاهده میکنید که در این مواقع، به این معنی است که یه اشکال در فایل های هسته جوملا وجود دارد.
در این صورت می بایست فایل مربوطه را باز کرده ، به خط اشاره شده مراجعه نموده و در صورتی که خطا قابل تشخیص و رفع است، آن را اصلاح نمود ، در غیر این صورت فایل سالم را از پکیج رسمی جوملا استخراج و جایگزین فایل مشکل دار نمایید.
وجود مشکل در افزونه ها، غیر فعال نمودن افزونه
ساده ترین راه این است که وارد فایل منیجر یا FTP سایت خود شده، و در صورتی که به طور مثال مشکل از یک کامپوننت است به پوشه components و سپس نام پوشه همنام با آن کامپوننت را ویرایش و یک پسوند مثل _disabled به آن اضافه نمایید.( همین گونه است در رابطه با پلاگین ها و اکستنشن ها)
در این مواقع ممکن است نیاز داشته باشد که نام فولدر افزونه مورد نظر در بخش مدیریت سایت جوملایی یعنی داخل پوشه administrator به همین ترتیب ویرایش نموده و تغییر دهید.
وجود مشکل در فایلهای هسته جوملا
اگر هیچ افزونه ای را نصب ننموده اید و اعتقاد دارید مشکل مربوط به فایل های هسته جوملا می باشد، این فایلها را مجددا" جایگذاری نمایید، برای این کار نسخه اصلی را دریافت نموده و فایلها را بغیر از configuration.php آپلود و بر روی فایلهای موجود rewrite نمایید.
مشکل هنوز پا برجا است؟
- می توانید با سازنده افزونه مشکل دار ارتباط برقرار کرده و مورد را در میان بگذارید، یا به صفحه پشتیبانی افزونه مراجعه و bug fix ها و یا راهکارهای موجود را دریافت نمایید.
- خطای مشاهده شده را پس از حذف عوامل اختصاصی از قبیل نام سایت و پوشه نصبی خود در گوگل جستجو نموده و راهکارها و تجربیات دیگران را بیازمایید.
- مشکل خود را در انجمن رسمی joomla.org و یا سایت فارسی پشتیانی جوملا مطرح و منتظر پاسخ صاحبنظران باشید.
- از یک پشتیبان جوملا/ وب سایت و یا کارشناس طراحی وب برای بررسی و رفع مشکل خود، بهره بگیرید.